Uutiset

Isosaaren iso leiri

18.9.2018

Maija lähti lauantaiaamuna sovittuun aikaan merelle, kovaan vastatuuleen, kyydissä 6 henkilöä. Kokeilimme ensin, olisiko päästy Trutholmeniin, mutta keli oli siinäkin liian kova, joten käännyimme Vuosaarta kohti ja jäimme Kalliosaaren suojaan. Keula saatiin kiinni kallioon ja ankkuri piti, joten koneet sammutettiin ja vietimme lauantaipäivää siinä sukellellen ja nakkisoppaa syöden. Rannan loiva hiekkapohja olikin oivallinen paikka harjoitella suunnistamista.

Kalliosaaresta ajettiin Isosaareen, jonne pääsimme iltakuuden aikaan. Päälaiturin puolella oli jo Orbit, Räpylä VIII ja Vuoksi. Lisäksi muita venekuntia oli laguunissa. Upseerikerho oli auki klo 20 asti, joten sinne suunnistimme tapaamaan muita tuttuja ja vähemmän tuttuja sammakkohenkilöitä. Saaressa oli yhteensä 35 sukeltajaa ainakin 5 eri seurasta. Upseerikerholla oli paljon keskustelua hylkyjen poijutuksista.

Isosaaren biitsi - kuvituskuva.

Vaikka Isosaaressa oli myös sauna, lämmitimme Maijan saunan ja saimme saunavieraitakin, tai pikemmin saunatuttuja. Grillissä kypsenettiin possupaistia sillä aikaan kun “pojat saunoivat”. Maija sai muutenkin ansaittua ihailua ja muiden seurojen sukeltajia kävi vierailemassa aluksella.

Sunnuntai valkeni vähemmän harmaana ja hieman vähemmän tuulisena kuin lauantai ja lähdimme Tiilihylylle sukeltamaan. Näkyvyys ei tuottanut pettymystä tälläkään kertaa. Kun kaikki sukeltajat olivat ylhäällä, lähdimme hiljalleen puksuttamaan kohti kotisatamaa, samalla nauttien hapanimelä-kanaa nuudeleiden kera. Septin ja pilssin tyhjennyksen kautta suuntasimme laituripaikalle.

Kovasta kelistä huolimatta pääsimme sukeltamaan, tapasimme muiden seurojen sukeltajia ja saatiin nauttia merellisestä viikonlopusta. Viikon päästä lauantaina 29.9.,  Isosaareen kokoontuu sukelluskalastajia Siika Cupiin. Siinä yhteydessä on lajikokeilumahdollisuus. Aiempaa kokemusta ei tarvita, mutta oma märkäpuku ja perusvälineet pitää olla. Opastusta ja lajispesifejä varusteita saa paikan päällä. Hinta kokeilijoille on 10 € ja ruokailu 10 €. Lisätietoja ja ilmoittautuminen osoitteeseen ville.lahikainen@sukeltaja.fi

Isosaaresta näyttää tulevan hiljalleen sukeltajien suosima ulkoilualue.