Uutiset

Turjat huulet eli Hurjat tuulet

30.7.2018

Maija goes west retki päätyi hurjiin tuulilukemiin. Perjantai-iltana jäätiin laituriin Lähteelään, jossa oli paljon tilaa. Lauantaina aamulla huomattiin, että yön aikana oli rannassa kaatunut puita kalliolla. Puolen päivän aikaan rohkenimme lähteä eteenpäin, vaikka tuulilukemat olivat hurjia. Pääsimme Stora Brändön kohdalle, mutta siitä emme pääseet eteenpäin. Isot vasta-aallot työnsivät meitä saman verran taaksepäin kuin mitä potkuri työnsi meitä eteenpäin. Ainoa vaihtoehto oli jäädä Stora Brändön taakse suojaan odottamaan tuulen laantumista, muutamien muidenkin purjeveneiden joukkoon. Ehkä viidennellä tai kuudennella yrittämällä saimme ankkurin pitämään ja vietimme iltaa saunoen, uiden 25 asteisessa ja sinilevättömässä meressä ja grillaten illallista.

Sunnuntaina aamuyöstä nostimme ankkurin ja lähdimme taivaltamaan eteenpäin heti kun oli tarpeeksi valoisaa navigointiin. Saimme ihailla vaaleanpunaisen pallon nousemista taivaanrannassa klo 4:55, kun kryssimme vasta- ja myötäaallokkoon selällä. Puutarhaväylälle päästyämme oli niin tasaista, että teimme aamupalaa ja joimme aamuteetä ajon aikana. Kotisatamaan lipuimme noin klo 9 sunnuntaiaamuna.

Seuraavalle reissulle toivotaan vähän leppoisampia tuulia. Seuraava retkemme onkin parin viikon päästä eli sunnuntaina 19 elokuuta klo 10:00. Tervetuloa! Samana viikonloppuna on WKND festari Hietsussa, joten jos sukellamme Helsingin edustalla, veneelle varmasti kantautuu EDM musiikkia.