Uutiset

Porkkalan selän yli

26.7.2018

Päivä lähti käyntiin Lähteelässä ja lyhyellä ajolla Stora Träsköhön, pullot täyttyen samalla. Espoolainen sukellusseura Nousu ry on tänä vuonna poijuttanut kolme hylkyä Stora Träskön pohjoisrannalla: Alko, Tynnyrihylky ja Tykkijolla. Näistä viimeisin oli meidän kohteemme. Hylyn kappale oli osa varsin isosta laivasta ja vasta kolmannella kierroksellamme ympäri huomasimme itse tykin, joka oli melkeinpä pohjimmaisena. Lisäksi tuijotimme kivinilkkoja sekä isohkoa kampelaa, joka lepäsi hylyn päällä.

Jäimme viettämään päivää Träskön lahteen, jossa snorklailtiin 24 asteisessa vedessä kuin etelässä – pelkissä uikkareissa! Ruokatauon jälkeen jatkamme yhä länteen. Parhaillaan taitetaan Porkkalan selkää, joka on ansainnut kunnioitukseni muutaman kovakyytisen ylityksen jälkeen. Tänään ylitys on lastenleikkiä, kun koko selän yli näkee yhdellä vilkaisulla, kiitos tyynen kelin.