Uutiset

Maija goes West – Porkkalaan

25.7.2018

Huoltotoimenpiteiden ja muonituksen täydentämisen jälkeen nelihenkinen porukka pääsi kuin pääsikin lähtemään ennen puoltapäivää reissuun. Kauniit nähtävyydet, kuten Kauppatori ja Kaivopuisto benji-hyppypaikkoineen jäivät oikealle, kun keula suuntasi länteen. Meri ei ole aivan yhtä peilityyni kuin edellisellä reissulla, mutta ei ole aallokkoakaan. Vain ohikulkevat veneet aiheuttavat aallokkoa. Väylällä on selkeästi paluuliikennettä.

Päivän sukellus valikoitui ulkokohteelle, Gråskärsbådanin (toisissa kartoissa Engelmansgrundet) länsipuolen hylylle. Vaikka tämä oli ensimmäinen vierailu ko. paikalla,  härveli putosi noin puolen metrin päähän hylystä. Kuuteen metriin asti oli sumuista vettä, mutta pohjalla niin kirkasta, että hylyn näki melkein yhdellä vilkaisulla.

Ajo jatkuu 29 asteisessa kesäsäässä (merivesikin on kaiun mukaan 25 asteinen). Lähteelä pilkistää jo lu0tojen välistä. Jospa sieltä löytyisi yöpaikkamme.