Uutiset

Suomen Luonnon päivä Vallisaaressa

28.8.2017

Lauantaina juhlittiin Suomen luonnon päivää hyvinkin vaihtelevassa säässä. Lähdimme Herttoniemen rannasta puolipilvisellä säällä ja reippaiden tuulten saattelemana. Pienet vaahtopäät tervehtivät meitä selällä, joten päätimme jättää merimatkan mukavuuden vuoksi lyhyeksi ja jäimme suoraan Vallisaaren, jossa oli laiturin päädyssä kaksi vihreää poijua vapaana. Sopivan värinen poiju juuri Maijaa varten! Koneiden sammutettua hyppäsimme maihin ja lähdimme tutustumaan ensimmäiseksi Kuninkaansaareen, sen kauniin pieneen hiekkarantaan, pimeisiin tunneleihin ja jylhien mäkien päälle rakennettuihin tykkipatteristoihin. Tummat pilvet kertyivät päälleemme ja sade yllätti, mutta onneksi suojaa löytyi, jossa odotella sateen laantumista.

Kuninkaansaaren kierroksen jälkeen pistäydyimme saaren parhaassa jäätelöbaarissa, jossa nautimme mitä erilaisimmista irtojäätelöannoksista: Mudcake, Rocky Road, Polkka, Sitruunalakritsi ja Jaffa nyt muutamaa mainitakseni.

Seuraavaksi lämmitimme sekä saunaa että grilliä, nautimme retkieväistä ja grilliherkuista sekä saunoimme ja uimme. Merivesi oli jokaisen saunassa käynnin jälkeen entistä lämpimämpi, kuulemma. Sää oli myös muuttunut selkeäksi.

Saunomisen jälkeen oli vuorossa kahvittelua Suomi 100-kakun kera, joka oli leivottu Suomen muotoiseksi ja päällystetty valkoisella ja sinisellä sokerimassalla Suomen lipun malliin. Siinä sitten laitettiin rajoja uusiksi mm. Pähkinäsaaren rauhan linjaisesti.

Auringonlaskun aikaan lähdimme vielä kiertämään Vallisaarta ja katselemaan Valojen Saari-tapahtumia. Yhdessä luolastossa oli valotaidetta ja  vallien päälle nousi tekokuu (johon meni 16000 litraa heliumia). Kustaanmiekan toisella puolella nousi toinen samanlainen tekokuu.

Saarikierroksen jälkeen irtaannuimme laiturista ja aloitimme kotimatkan. Koko päivän puhaltanut kova tuuli oli laantunut ja hissun kissun ajelimme kohti pääkaupunkia.  Juuri kun olimme ohittamassa Suomenlinnaa, kirkon takaa räiskyi taivaalle ilotulituksia. Olipas hieno päätös mainiolle retkipäivälle.

Kiitokset kipparillemme ja mukavalle retkiseurueelle hauskasta päivästä!