Uutiset

Emäsalon kierros

7.8.2017

Viikonlopun sääennuste näytti lounaistuulta noin 10 m/s, mutta uskalias seitsikko lähti matkaan siitä huolimatta. Perjantai-illan lähtö venyi sen verran pitkälle iltapäivään, että päätettiin grillata Herttoniemenrannassa ja vasta ruokailun jälkeen lähdettiin matkaan. Ensimmäinen etappi oli yöpyminen Kaunissaaren vierasvenesatamassa, joka oli hyvin suojassa tuulelta.

Lauantai valkeni aurinkoisena, mutta ennusteen mukaisesti hyvin tuulisena. Matka jatkui itään etsiskellen sopivaa kohdetta valitsevan tuulen huomioiden ja lopulta päädyttiin Tiikkihylkyyn. Poijutus onnistui erinomaisesti kaiun avulla ja oli lopulta vain muutama metri sivussa. Hylyllä oli “normaali” näkyvyys ja kaksi ryhmää kävi sukeltamassa kohteella. Sukelluksen jälkeen ajettiin Emäsalon kärkeen ja nautittiin illasta Gulfin laiturissa saunoen, grillaillen ja paikallisen bändin esitystä kuunnellen. Illan hämyssä laituriin ajoi myös Meripelastusyhdistyksen Porvoon alueen alus ja yhteistä juttua riitti aluksen miehistön kanssa.

Sunnuntaina tuuli oli vain voimistunut entisestään ja todettiin, että oli viistainta palata suoraan lähtöruutuun. Matkan aikana todettiin, että väylien kunnostukseen kyllä tarvitaan määrärahoja, sillä sen verran kuoppaisia ne olivat. Satamaan päästiin tummien pilvien uhatessa, mutta ehdittiin siirtämään kamat autoihin ennen kuin ensimmäiset painavat pisarat tippuivat taivaalta.

Kelistä huolimatta retki oli mukava ja seura erinomainen.