Uutiset

Leirin kolmas päivä, sunnuntai

19.6.2017

Päivä valkeni edellisiä harmaanpana ja ennusteissa luvattu tuulikin oli virinnyt. Vielä aamulla se ei ollut kovin voimakas, mutta nousi päivän mittaan avoimilla merialueilla häiritseväksi. Tämä tietysti tuki suunnitelmaa siitä että sukellukset kohdistuivat Jussarö 1 ja 2 hylkyihin, jotka sijaitsivat sataman läheisyydessä. Maijaakaan ei tarvinnut liikuttaa, kun kohteille pääsi parissa minuutissa Wellamolla ja muilla pienemmillä veneillä.

Jussarö 1:lle tehtiin päivän mittaan kaksi reissua, joissa molemmissa kävi kaksi paria suorittamassa ensin kuvausvalmisteluja ja sitten kuvaamassa kohdetta. Jussarö 2:lla käytiin myös kuvaamassa ja tarkastamassa tilanne kuvaussuunnitelmaa varten. Ajatuksena oli että seuraavina tuulisina päivinä Jussarö 2 saataisiin kuvattua mallinnusta varten riittävän kattavasti.

Päivällisen jälkeen rantasauna oli taas varattuna, tällä kertaa kahdeksi tunniksi, joten Maijan miehistökin pääsi nauttimaan rantasaunan lämmöstä ja merimaisemista, eikä Maijan saunaa tarvinnut lämmittää.

Saunan jälkeen Maijan miehistössä tapahtui väliaikainen kutistuminen, kun allekirjoittanut poistui Jussaröstä kohti Baggötä ja Helsinkiä. Tarkoitus on kuitenkin palata leirille tiistaipäivän aikana kerhon puhiksen kanssa.

Sukellukset leirillä kuitenkin jatkuvat maanantain ja tiistain aikana ja onkin kiva palata tarkastamaan mitä siellä on saatu aikaiseksi  tällä välillä.