Uutiset

Toinen leiripäivä

17.6.2017

Jälleen aamu aukeaa aurinkoisena ja tyynenä. Liikkeelle päästään aamupalan jälkeen jo aikataulun mukaan eli 9 sharp.

Päivän ohjelmassa oli sukelluksia kölille, joka oli tarkoitus ensin putsata levästä ja muusta lietteestä. Tämän jälkeen köli merkattiin numeroilla ja kuvattiin ja samalla kölin kupeessa olevasta leveästä lankusta pyrittiin sahaamaan dendronäyte. Tätähän lähdettiin toteuttamaan paineilmakäyttöisellä pistosahalla, joka sitten käytännössä osoittautui liian hienohampaiseksi, sekä itse laite heikosti vedenalaisessa ympäristössä toimivaksi. Onneksi vanhat käsisahat seuraavalla parilla sai homman hoidettua.

Sukelluksen jälkeen tarvittiin apuja kompressorin kanssa, kun 200 barin linjan pääventtiili alkoi vuotamaan ja ongelma piti korjata pikaisesti että pullot saadaan täyteen seuraavaa sukellusta varten. Linjan venttiilien purku ja O-renkaan vaihto otti kolme varttia, jonka jälkeen kompura saatiiin taas tulille.

Tästä olikin sitten lounaan jälkeen hyvä pienen lepotuokion jälkeen lähteä seuraavalle tehtävälle, joka joillekin tarkoitti vähän loitonpana olevan toisen hylkytavaran keskittymän kuvaamisen jatkamista ja toisille kölin kupeeseen jätettyjen työkalujen noutamista.

Tämän jälkeen päästiinkin palaamaan hyvissä ajoin kohti Jussaröön vierassatamaa, jossa paikka piti olla jo käytettävissä. Laiturialueelle saavuttuamme piti ensin noutaa Stellalta sähkökompura, että illalla saataisiin vielä sukelluspulloja täytettyä. Kompura nostettiin Stella hiiopilla Maijan keulakannelle ja lähdettiin kohti laituripaikkaa. Laiturilla oli sitten vielä metsähallituksen vene täynnä Jussaröpäivän vieraita, eikä kiinnittyminen onnistunut ennen kuin he pääsivät lähtemään. Niinpä tämäkin leiripäivä päätyi rantaan vasta puoli kahdeksan jälkeen.

Rantautumisen jälkeen grillattiin iltapalaksi kasvismyytit ja norjalaista merilohta. Tämän jälkeen siirryttiin Jussaröön kahvilaan Kati Laasosen synttärikakuille ja kuohareille.

Naiset käyttivät sataman saunan varatun vuoron ja niinpä miehille piti lämmittää jälleen Maijan sauna. Saunaa hyödynsivät kerholaisten lisäksi muitakin saunatta jääneitä leirin osallistujia.

Saunan jälkeen on taas mukava köllähtää muutamaksi tunniksi pötkölleen, ennen 7.30 herätystä aamiaisen laittoon.