Uutiset

Helaleirin lauantai

27.5.2017

Hyvin Lähteelässä nukutun yön jälkeen oltiin taas valmiita lähtemään sukeltamaan. Kohteeksi mietittiin Klasua tai Sundsborgia ja tällä kertaa jälkimmäinen valikoitui kohteeksi. Paikalla oli tukeva poiju, joten kohteen etsimiseen ei tarvinnut tuhlata aikaa. Vesi oli viidentoista metrin alapuolella kirkasta, mutta pintasameus vei valon, joten lamput oli tarpeeseen. Poiju oli kiinni mastossa joka nousi kahdenkympin tuntumaan ja siitä oli vielä kannelle toistakymmentä metriä. Hylyn kannella reilussa kolmessakympissä sitten pyörimme hetken arpoaksemme suunnan mihin lähteä. Kauas ei kuitenkaan ehditty kun päälamppuni sammui. Napista lamppu taas päälle ja valoa riitti muutamaksi sekunniksi. No ei auttanut kuin ottaa varalamppu käyttöön. Viestin tilanteen Samulille ja jatkoimme sukellusta valitsemaamme suuntaan. Tästä ei mennyt kuin minuutti kun Samulin päävalaisin sammui. Tässä vaiheessa Samulikin kaivoi varalamppunsa ja näytin että eiköhän olisi parempi lähteä takaisin kohti mastoa. Sukellus ei siten ollut pituudella pilattu, mutta muuten oikein viihdyttävä.

Kohteelta lähdimme kohti Porkkalaa, jossa kävimme hakemassa vielä illaksi grillattavaa. Illaksi pysähdymme vielä saunomaan, syömään ja yöpymään ennen huomista kotisatamaan paluuta.

Tällä kertaa kevätleiri oli kelien ja muiden olosuhteiden puolesta oikein onnistunut ja tästä on hyvä jatkaa kohti kesää.