Uutiset

Helaleirin perjantai

26.5.2017

Jälleen kaunis aamu, tällä kertaa Porkkala Marinassa, jossa oli yöpymässä myös Kuplan porukkaa Furön aluksessa. Aamu kymmeneltä startattiin hyvän ja tukevan aamiaisen jälkeen kohti Järvön saaren liepeillä sijaitsevaa hylkyä. Hylky on kohtuullisen ehjä, tosin kansi on lähes kokonaan kappaleina. Näkyvyyskin oli varsin kohtuullinen, noin nelisen metriä.

Sukelluksen jälkeen nautimme lounaaksi savuporokeittoa saaristolaislimpun keralla ja lounaan jälkeen puolen tunnin ettonet.

Toiselle sukellukselle siirryimme muutaman mailin Rönnskärin viereen tykkihylylle. Kaikessa hötäkässä suoja-alue ilmoitus pääsi unohtumaan ja palatessamme Samulin kanssa Maijalle oli lähistöllä Rauma-luokan sota-alus, jonka kyljeltä irtosi ribi kohti Maijaa. Kaksi innokasta silliä kyseli suoja-alue lupia, jotka tietysti Maijalta löytyivät. Varmemmaksi vakuudeksi pyysivät vielä paperit Samulilta. No tuostakin selvittiin enemmän tai vähemmän kunnialla ja siitä suunnattiin kohti Lähteelää.

Lähteelässä oli juuri sopiva paikka toisen moottoriteräsaluksen Duetton vieressä, johon kiinnityttiin. Tämän jälkeen lähdettiin porukalla käymään kioskilla jossa maksettiin yöpymis ja sähkömaksut, sekä nautittiin Karhu-olut kioskin tukemiseksi. Hannu ehdotti pistäytymistä lintutornissa, jonka piti olla ihan lähistöllä. Muutaman kilometrin tallaamisen jälkeen tosiaan löydettiinkin perille ja onneksi paluumatka oli jonkin verran lyhyempi, kun tornista katsottiin sopiva oikotie.

Veneelle palattuamme grillieväiden valmistelun jälkeen tässä odotellaan että grilli tekee tehtävänsä. Huomenna on sitten päivä uus.