Uutiset

20 vuotta sitten…

19.4.2017

… Maija ostettiin Sukeltajat ry:lle. Kesällä 1997 Mia oli vielä vesillä ja käytössä, kunnes Maija saatiin ajokuntoon. Paljon on tapahtunut sen jälkeen. Muistan ensimmäisen kerran, kun olen Maijalla käynyt ja suuren metrin halkaisijalta olevan ruorin. Sitä pyöritettiin vimmatusti, kun haluttiin vaihtaa suuntaa. Nykyisin Maijassa on pieni ruori ja brygalla on teknisiä vempaimia ja nappuloita kuin lentokoneen ohjaamossa.

Tämänkin talvikauden aikana Maijaa on kunnostettu. Näkyvimpiä muutoksia ovat saunan eteisen kattopaneelin uusiminen ja punkkien uusien patjojen merihenkiset päällysteet. Lisäksi konehuoneessa on putsattu, korjattu ja vaihdettu osia.

Alkuvuodesta seuran hallituksessa keskusteltiin ahkerasti vakuutuksista ja päätettiin kilpailuttaa venevakuutusta. Lopulta vakuutus säilyi entisessä yhtiössä, mutta vakuutusturvaa ja -arvoa tarkistettiin veneen nykyistä arvoa vastaavaksi.

Olisko vappuristeilyllä sopiva hetki nostaa malja 20 vuotta seurassamme seilanneelle Maijalle?

Jos haluat nähdä mitä kaikkea Maijaan on vuosien saatossa lisätty ja muutettu, katso 40 v juhlissa esitetty historiikki linkistä http://uusi.sukeltajat.fi/Seurasta-About-the-club#video .