Uutiset

Kiven sisällä Tytyrissä

3.4.2017

Reilu parisenkymmentä Sukeltajaa ja heidän perheenjäseniään ja tuttaviaan kokoontuivat lauantaina Tytyrin elämyskaivokselle. Osa meni vanhasta muistista “vanhalle puolelle”, vaikka hienot uudet ruskeat kyltit selkeästi opastavat perille. Vastaanotossa saimme valkoiset kypärät ja seuraavaksi sukelsimme upouuteen, maailman nopeimpaan KONE-hissin. Muutamassa sekunnissa olimme jo 112 metrin syvyydessä. Kierros kiven sisällä kesti tunnin verran ja sisälsi tietoa kaivoksen historiasta, kalkin käyttötavoista sekä taide-elämyksiä. Joku pääsi myös leikkimään hiekkalaatikolla ja tekemään oman hiekkakakkunsa ja neppaamaan autoja. Vahvimmat tarrtuivat lekaan ja kokeilivat kiven murskaamista perinteisin tavoin. Katseltavaa ja kuunneltavaa olisi riittänyt vaikka kuinka ja tunti kului nopeasti maan alla. Kiitokset Jukalle kierroksen ja jatkopaikan varaamisesta.