Uutiset

Leiriuutisia

16.7.2014

Hangosta leiri siirtyi maanantaiaamupäivällä Morgonlandetin kupeessa sijaitsevan Jukka-hylyn, joka on kohtuullisen ehjä ja mukavan oloinen hylky, kautta Hangonkylään Hankoniemen pohjoispuolelle. Siellä yritimme päästä vierasvenesatamaan, mutta väylän syvyys hieman arvelutti, kun kaiku näytti alle 2 metriä ja päätimme jäädä kalastusalusten laituripaikoille, etenkin kun siellä näytti olevan väljää. Laiturin vieressä oli vielä kylän uimaranta. Maijan naisväki kävi vielä iltasella kaupassa jonne oli matkaa noin kilometri. Saunomisen ja iltaruokailun jälkeen yöunet ja sumuisena ja taas melko tuulisena tiistaiaamuna viiletimme ensin Gustavsvärniin jonka laituriin emme saaneet Maijaa kiinnitettyä, kun laiturin lähistöllä olevat kaapelit ehkäisivät ankkuroimisen perästä ja tuuli painoi pahasti Maijaa matalaan. Tästä sisuuntuneena menimme Hauensuolen laituriin ja pyörähdimme katsomassa merenkulkijoiden kaiverruksia. Tästä suuntasimme Hankoon, jossa osa porukkaa kävi vielä rantakadulla ja kaupassa. Olimme hetken aikaa Marine Linesin laiturissa, josta lähdimme jatkamaan matkaa kohti Älgön vierasvenesatamaa, jonka laituri oli jo aivan täynnä. Lähellä oli kuitenkin melko jyrkän oloinen kallio, johon saimme Maijan kylkikiinnityksellä näppärästi kiinnitettyä. Hannun lapset huvittelivat vielä saunan aikana ajelemalla sukellusskoottereilla pinnassa. Iltapalan jälkeen olimme jo ennen puoliyötä nukkumassa. Keskiviikkoaamu valkeni jälleen sumuisena ja melko tuulisena, mutta kävimme kuitenkin tarkastamassa, josko pääsisimme Eiralle. Kulkiessamme väylää ulos totuus valkeni keikutuksen lisääntyessä ja päätimme kääntyä kohti Inkoota. Väylän varrelta löytyi ensimmäiseksi sukelluspaikaksi Irenelle ja Jalolle Uggelskärin kupeesta kasa puuparruja ja roinaa n. 5 metrin syvyydestä. Tarkastimme hylyn tarkat koordinaatit ja lähetimme hylyt.nettiin korjatut tiedot. Tästä jatkoimme reilun mailin Hässelholmenin rantaan, josta kaiutimme 1500 luvun hylyn ja kävimme vielä kahdessa ryhmässä Panu ja Hannu, sekä Ekku omana ryhmänään sukeltamassa ja videoimassa hylkyä. Näkyvyys tosin melkoisen juhlavat noin metri.
Sukellusten jälkeen ajoimme 1,9 metrin väylää kohti Inkoota. Onneksi veden korkeus oli vain -10 cm ja vesi riitti hyvin Maijan kulkemiseen. Saapuminen Inkooseen vie tällä erää kirjoittajan huomion, joten tästä seuraavalla kerralla lisää.