Uutiset

Keskikesän leiri vauhdissa

13.7.2014

Leiri käynnistyi kohtuullisen navakan tuulen saattelemana perjantaina puolenpäivän jälkeen kun leiriläiset kokoontuivat Maijalle bunkraamaan alusta ja valmistelemaan lähtöä.
Merelle lähdettiin iltapäivällä 4 jälkeen ja suunnaksi otettiin Porkkalan kauppa.
Porkkalassa kiinnityttiin Itävaltalaisalus Donauland, Austriain kylkeen.
Harvinaislaatuista tilaisuutta juhlistettiin kutsumalla aluksen omistaja ja kippari Maijaan saunomaan. Aamun valjettua Donaulandissa heräiltiin melko myöhään ja niinpä olimme jo irtautumassa, kun kippari kömpi hyvästelemään kannelle.
Porkkalasta suuntasimme sukeltamaan kovahkon tuulen vuoksi Träskön kupeeseen linjatauluhylylle.
Sukelluksen ja ruokailun jälkeen lähdimme jälleen länteen, tällä kerralla kohti Jussarötä, jossa olimme ilta 7 jälkeen.
Jussarössä ei oikein ollut tilaa, ennenkuin SY Eeva, joka oli kylkikiinnityksessä laiturin päässä, tai oikeammin Eevan miehistö huuteli että he voisivat päästää meidät laiturin kylkeen ja tulla itse meidän kyljelle. Tämä tietysti sopi meille oikein hyvin ja tietysti tarjosimme heille mahdollisuutta saunoa Maijassa.
Jussarön oma sauna oli jokin aika aikaisemmin palanut, joten tilaisuuteen tarttui yksi Eevalla olleista nuorista miehistä. Saunan jälkeen kävimme katsomassa jalkapallon MM kisojen pronssiottelun, paikallisessa ravitsemuslaitoksessa. Pelihän oli jo ohi ennenkuin edes pääsimme paikalle vartin myöhässä.
Sunnuntaiaamuna tutustuimme Jussaröön ja sen louhoksiin ja muihin nähtävyyksiin. Kun palasimme Maijalle puolenpäivän jälkeen, oli Eeva jo purjehtinut eteenpäin.
Matkalla Hankoon kävimme viistokaiuttamassa Jenny-hylyn. Hangossa kiinnityimme Marine Linesin laituriin ja saimme Jokelta luvan viipyä yön yli. Paikalla kävimme ensin syömässä Classic-pizzaa ja katsoimme luonnollisesti Maijalla loppuottelun ja saunoimme pelin jälkeen.
Tästä leiri sitten jatkuu uusiin seikkailuihin.