Uutiset

Viikonloppureissun 4.-6.10. tunnelmia

6.10.2013

Viikonlopun reissu on takanapäin. Perjantai-iltana päästiin lähtemään kunhan oltiin tankattu reilu parisataa litraa dieseliä. Suuntasimme kohti Sipoon Kaunissaarta. Sää oli kirkas, mutta tuulinen. Perille päästyämme ajattelimme mennä Kaunissaaren “laguuniin”, mutta tuuli oli sen verran kova ja piimeätäkin oli, niin päätimme ettemme ota turhaa riskiä ja yövyimme yhteysvenelaiturissa.

Aamulla lähdimme ajamaan Martta-hylylle. Kohteella härveli veteen ja miehet perään. Ei pääse näkyvyydellä kehuskelemaan. Homma jäikin lyhyeksi ja vaihdomme kohteeksi Kultakaleerin. Matalahko kohde ja näkyvyys parempi, muttei kehuttava. Sukelluksien jälkeen ajoimme Kaunissaaren “laguuniin”. Muutkin olivat päättäneet nauttia syksyn keleistä, sillä lahdessa oli toistakymmentä venettä.

Tapasimme lauantai-iltana Petteri Westin. Hän ajoi aikoinaan aluksemme Maijan Oulusta Helsinkiin. Tähän tehtävään hänet oli värvännyt Merita-pankki. Juttelimme pitään sukeltamisesta ja Maijasta.

Sunnuntai-aamuna päätimme sukeltaa Alcalla. Kelikin oli oikein hyvä, sillä tuuli oli tyyntynyt yön hurjista lukemista. Alcalla oli siedettävä aallokko ja kun hylkykin oli jo poijutettu, niin äijät veteen. Välivedessä oli todella kirkasta, mutta pohjalla oli tyypillistä alcaa – pimeää, mutta näkyvyys oli hyvä 2-3 metriä. Sukelluksen jälkeen kokka kohti Herttoniemeä, jonne saavuimme noin klo 14.

Kaikin puolin mukava viikonloppureissu. Uusia reissuja odotellessa.