Uutiset

Kesän leiri numero 2 saatiin päätökseen

8.7.2011

Tiistaina hieman tuulisissa oloissa sukellettiin ilman vanhan kaikuluotaimen avustusta, se kun sanoi lähes 20-vuotisen työsopimuksensa irti. Keskiviikon aikana jäljelläoleva ryhmä siirtyi Porkkalasta Helsinkiin Pihlajasaareen syömään ja saunomaan, josta siirryttiin yöksi omalle laituripaikalle Herttoniemeen.
Torstaiksi saatiin vielä pari sukeltajaa lisää leirin viimeiselle sukelluspäivälle. Reissu suunnattiin Gråskärsbådanin eteläpuolella toiveissa että Coolaroo olisi poijutettu. No eipä löytynyt poijua, kuten ei myöskään Cicerolta tai Hvalilta, joten koordinaattien mukaan härveli veteen ja sukeltajat perässä. Tämähän nyt taas tiesi vajaan puolen tunnin pohjauintia, että hylky oikeasti löytyi. On se vaan yllättävää kuinka paljon apua kaikuluotain antaa kohteen varmistukseen.
Coolaroolta oltiin siirtymässä seuraavaan sukelluspaikkaan Svartbådanille, kun kompuralla ollut Elisa huomasi, että konehuonessa on suihkulähde. Eikun koneet seis ja ihmettelemään. Reilut 10 vuotta vanha lauhduttimen päätykumihan se oli pettänyt. Pikainen väliaikais korjaus kumilla ja vulkanoivalla teipilla sai vuodon sen verran kuriin, että matkaa voitiin jatkaa reilun 4 solmun vauhdilla. Ja kun haveri sattui 200 metrin päässä Gustav Adolfin hylkypuistosta suoritettiin toinen sukellus siellä. Paluu Herttoniemeen viivästyi tunnilla, mutta rannassa oltiin siitä huolimatta jo seitsemän jälkeen. Viikonloppuna Maija onkin avustamassa kuvauksia Suomenlahden hylyillä.