Uutiset

Maija jälleen kotivesillään

4.6.2011

Sillamäestä siirryimme Narvaan kovahkon myötätuulen ja sankan merisumun saattelemana torstaina. Narvan satamassa tapasimme Vadim Treninin, joka toimii sataman kapteenina ja on Narva Young Marine Clubin johtaja. Tämä klubi opettaa nuorille vesilläliikkumisen taitoja ja lainaa heille kanootteja ja soutuveneitä. Saimme hyvin lämpimän vastaanoton ja voinkin suositella Narvassa käyntiä kaikille Suomenlahtea kiertäville. Oma hieno lukunsa oli jokimatka Narva-Joesuusta Narvaan ja takaisin Venäjän rajapoijuja viistäen.

Perjantaina lähdimme Narvasta paluumatkalla ja alkuperäisenä tarkoituksena oli siirtyä Toilaan T30 hylyn kautta, mutta tämä suunnitelma romuttui jo aamupäivällä, kun jo Narvassa tuuli n. 10-13 ms lännestä.
Joelta merelle siirtyminen oli ainakin yhtä jännittävä, kuin mereltä joelle tullessa. Joensuussa kun vettä on vähimmillään n. 3 metriä, nousee siihen etenkin länsituulella jyrkkä ja korkea aallokko.  Merelle päästyämme ei aallokko kovin paljoa helpottunut, joten otimme suunnan suoraan Vergiin. Sääennusteiden seuraamisen jälkeen tuli selväksi että paras hetki ylittää Suomenlahti olisi kuitenkin juuri tämä yö, jolloin tuuli tyyntyy ja kääntyy ennen lauantaina. Vergi ohitettiin klo 1:45 ja matka jatkui pysähtymättä kohti Helsinkiä.

Kellon ollessa nyt 6.10 matka jatkuu ohi Helsingin aaltopoijun, josta matkaa kotisatamaan on 18 NM ja arvioitu saapumisaika rantaan 9:09. Huomenta Suomi, Narvan retkue kiittää ja kuittaa.