Uutiset

Sukellukset Narvan lahdella jatkuu

29.5.2011

Aamupäivällä lähdimme Sillamäestä Toivan laiturille, josta otimme mukaan Olegin ja Alexanderin. Sieltä lähes suoraan pohjoiseen löytyi yksi saksalaisista torpedoveneistä T22. Sen verran meni aikaa harjoitellessa, että ei ehditty sukeltamaan kuin hylyn keulaosaan, jossa kuitenkin bryga ja sen edessä tykki löytyvät ehjinä. Hylky on täysin “katollaan”, joka tuo pientä haastetta sukelluksiin. Sillamäen tullisatamassa huomattiin, että marinetraffic.com:ssa ei jostain syystä näy kipon kippoa, vaikka redilläkin oli pari tankkeria. No eipä tämä saanut sormea suuhun, vaan eräs valveutunut sukeltaja sääteli sataman WLANin avustuksella AIS datan verkkoon ja näin myös näkyvyyttä alueen muillekin aluksille. Tosin näkyvyys katoaa, kun Maija poistuu WLAN verkon alueelta. Tässä ribsejä grillistä odotellessa ehtii himppa tänne sivuille rustaamaan. Eivät ainakaan vielä tulleet häätämään vaikka saunasta ja grillistä pieni käry nousee.

Erikoissukellusterveisin Narvanlahden miehittäjät

PS. Onneks Jukka toi nachoja, ettei ribsejä odotellessa kuole nälkään.

Tässä vähän makua laituripaikasta kuvan muodossa.