Uutiset

Leirisunnuntai

16.7.2023

Sunnuntai valkeni puolipilvisenä ja tuulisena, joten avoimelle ei ollut asiaa. Maija suuntasikin aamiaisen ja aamusaunan jälkeen kohti läheistä Schiller -hylkyä.

Matkalla kompura nykäistiin käyntiin ja ryhdyttiin täyttämään nitikkaa pulloihin. Kolme täytössä ollutta settiä saatiin n. 100 barin paineeseen, kun yllättäen kompuran moottori alkoi hiipumaan ja lopulta sammui kokonaan. Koneesta tarkastettiin öljyt, jota oli liian vähän. Öljyn lisäämisen jälkeen yritettiin käynnistää moottoria uudestaan, tässä onnistumatta. Moottorin nykiminen oli lähes mahdotonta ja piakkoin diagnosoitiin moottori kiinnileikanneeksi. Tämä oli ikävä käänne leirin kannalta, kun OC sukeltajat jäivät ilman täyttömahdollisuutta.

Kun osa leiriläisistä joka tapauksessa oli poistumassa Käsnäsissä veneestä, niin päädyttiin siirtymään Kasnäsin satamaan, jossa Maijasta purettiin poistuvien leiriläisten tavarat.

Muilla on edessä paluumatka Herttoniemeen ja todennäköisesti ilman sukelluksia.