Uutiset

Maijan AIS-laite

23.9.2010

Maijalla on otettu kesän alussa käyttöön AIS-laite, mutta seurasta riippumattomien teknisten syiden vuoksi laite on vasta nyt toimintakunnossa – tai ainakin näin toivomme.

AISilla pyrimme parantamaan sekä merenkulullista turvallisuutta että palvelemaan paremmin jäseniä ja muita reissuillemme osallistuvia henkilöitä. Maijan liikkeitä voi seurata netissä oheisen linkin kautta: http://www.marinetraffic.com/ais/fi/default.aspx

Valitse vasemmalta “Etsi alue”, Suomenlahti (Gulf of Finland) tai muu alue missä oletat Maijan liikkuvan. Tämän jälkeen kohdasta “Etsi alus” valitse Maijan MMSI-numero (230030370). Pyrimme siihen, että tulevaisuudessa voi hakea aluksen nimellä eli Maija.

Kartalta näet Maijan paikan sekä muita tietoja Maijan liikkeistä.

Mikäli et löydä Maijaa kartalta voi siihen olla ainakin kaksi syytä. 1) Maija ei ole liikkeellä, jolloin AIS-laite ei ole päällä, 2) Maija sijaitsee sellaisessa paikassa, että järjestelmän tukiasemat eivät havaitse Maijaa, eivätkä täten saa Maijalta paikkatietoa siirrettäväksi kartalle.

Lisätietoa voit kysellä kippareilta.