Uutiset

Viaporin Tuoppia katseltu

17.8.2022

Lauantaiaamuna oli puolet porukasta Herttoniemenrannassa valmiina lähtemään katsomaan purjehduskilpailuja ja pääsimme lähtemään ihan suunniteltuun aikaan. Veneitä näkyi heti sen jälkeen kun ohitimme Kruunuvuorensillan rakennustyömaan. Sää oli mitä mainioin veneilyn ja valokuvaamisen kannalta, mutta hieman liian tuuletonta purjevenekilpailua varten.

Porukkaa noukittiin kyytiin pitkin päivää ja lopulta liputtiin Suomenlinnan vierasvenesatamaan, missä suurin osa paikoista oli jo otettu tai varattu kilpailijoiden käyttöön. Löysimme sentään yhden laituripaikan: septitankin tyhjennyksen vierestä. Ihmeellistä, ettei kukaan muu halunnut siihen jäädä, sillä meille se kelpasi mainiosti.

Helteinen päivä kääntyi lämpimään iltaan ja yöhön. Kilpailujen palkinnot jaettiin, musiikki soi, osa porukasta lähti mantereelle vuoroveneellä, mutta 7 yöpyi Maijassa. Aamulla oli juuri ja juuri saatu aamupuuro keitettyä, kun kippari päräytti moottorin käyntiin ja kotimatka alkoi. Hauska tapahtuma kaiken kaikkiaan.