Uutiset

Tuulta poispäin

28.6.2022

Viime päivien mahtavan tuulettomat säät ovat enää muisto vain, sillä tänään tuuli yltyi 6-8 m/s. Se myös muutti suunnitelmat, sillä alunperin halusimme mennä takaisin Fifetown Londonille. Ajoimme kuitenkin ulkokautta ensin sivutuulessa, mutta pian pääsimme kääntymään myötätuuleen, sillä tuuli puhalsi idästä. Iltapäivä oli jo pitkällä, kun pysähdyimme Herrskärin kupeeseen, koska siinä oli jokseenkin jyrkkä pudotus mereen. Maijan keulan ollessa noin 3 metriä rantakalliosta, niin perän alla oli vielä 8 metriä vettä.

Sukelluksen jälkeen pidettiin pitkä tauko Stora Brockholmenissa (jälleen), jonka aikana syötiin, suppailtiin, snorklatiin rannassa ja lopuksi hypittiin mereen Maijan katolta. Päivälämpötila on tippunut lähes kymmenen astetta ja nyt on taas sukellukselle pukeutuminen mukavampaa. Pian saavutaan takaisin Tirmoon, tuulen suojaan.