Uutiset

Aurinkoista juhannusta

24.6.2022

Seurue pääsi lähtemään noin iltaseitsemältä Hertsikasta ja kohti itää, ilta-auringon paistaessa selän takaa. Näin Panu oli sen jo suunnitellut alkuvuodesta: jos lähdemme itään, niin ei tarvitse ajaa vasta-aurinkoon illalla…. Ensimmäinen pysähdys tuli Hevossalmen sillalla, kun juuri missattiin edellinen sillanavaus, mutta siitä sitten porhadettiin tasaista kyytiä koko matkan Sipoon Kaunissaareen asti, kauniimpien matkustajien jammatessa kannen alla.

Kaunissaaren eteläisessä satamassa oli jo juhlatuulella olevaa porukkaa ja meitä kehoitettiin menemään syvälle sataman sisään. Yllätykseksemme ihan sataman perukoilla oli vielä mittauksiemme mukaan noin 3 metriä vettä, joten sinne oli hyvä laittaa vene laituriin, kauniiden ja kalliiden veneiden joukkoon.

Aaamutoimien jälkeen, joihin kuului laitepakettien laittaminen kuntoon, matkasimme Dianalle, viime vuosien suosikkikohteeseen. Dianalla on kunnon poiju, eikä tuulta ollut juuri ollenkaan, joten siihen kiinnitettiin Maija.  Kolmen vartin sukellukseen sisältyi niin ohjausköyden putsaamista levästä kuin hylyn kiertämistä useampaan otteeseen. Sukelluksen aikana aurinko oli tullut esiin, joten dekoissa oli yllättävän valoisaa.

Kannella huuhdeltiin meriveden maku suusta skumpalla – onhan  nyt kesä, aurinkoinen sää ja hyvää seuraa! Matka Dianalta Tirmoon meni  varusteita kuivatellessa auringonpaisteessa ja muuta puuhastellessa sekä maisemista nauttimisessa.  Seuraavaksi on edessä saunomista ja illastamista. Iloista juhannusaattoa!