Uutiset

Koeajo sujui ongelmitta

13.5.2022

Maijan moottorista irrotettiin pakosarja talvella (koska siihen oli syöpynyt reikä) ja se vietiin malliksi Kylmäteräkselle uutta pakosarjaa varten. Huhtikuussa alettiin sovittamaan uutta pakosarjaa, mutta kiinnityreikävälit eivät täsmänneet ja pakosarja piti viedä uudeelleen korjattavaksi. Toisella sovituskierroksella oli vielä pieniä vuoto-ongelmia, jotka ahkerat konemiehet saivat fiksattua.

Pakosarjan vuotokohta löytyi

Monen pitkän työpäivän jälkeen uskallettiin jo käynnistää moottori toukokuun puolella. Eilen oli lopulta totuuden hetki, kun lähdettiin koeajamaan Maijaa. Pitkän piinaavaan talven ja jäiden kuristuksessa ollut Maija pääsi vapaille vesille harmaassa ja kolean vetisessä säässä, mutta kaikki sujui hyvin. Nyt päästään vauhtiin sukellusretkien osalta!

Harmaata säätä uhmaten puskettiin merelle.