Uutiset

Porkkalasta viimeinen sukelluspäivä ja paluu Herttoniemeen

20.7.2021

Yön kuutamo oli vain halju muisto,

kun Maijan miehitys täydentyi aamulla Eerolla, joka tuli päiväksi mukaan.

Sukelluskohteeksi valittiin Rönnskärin tykkihylky jonne MASin leirillä Dekolaiset rakenteli ohjausnarut ja kiinnityspoijun. Vaikka tuuli oli navakka niin suunta oli sopiva, eikä siitä ollut isoa haittaa kohteella.

Rönnskär

Ekku, Hannu ja Panu sukelsivat samaan aikaan suunnitelmana käydä ensin tutustumassa ja kuvaamassa kohteet ja sen jälkeen yrittää etsiä vielä kateissa olevaa nikhakaa.
Sukellus sujui muuten hyvin, mutta nikhaka jäi vielä löytymättä.

Sukellusten jälkeen palattiin vielä Porkkalaan syömään lounasta ja tuotiin myös Eero autolleen. Kolmen kieppeissä suunnattiin Maijan kokka kohti Helsinkiä ja tilanteeseen sopivasti alkoi leirin ensimmäinen kohdalle osunut sade.

Matkan tekoa sateessa

Matkan varrella pakattiin sukellus- ja majoituskamoja, sekä allekirjoittanut rustaili tämän leirin viimeisen blogipäivityksen. Leiri jäi vähän suunniteltua lyhyemmäksi, mutta olihan sitä jo tässäkin. Kuitenkin kelit suosivat sukeltamista, joten ihan hyvä saldo reissusta jäi.

Tästä kohti seuraavia seikkailuja.