Uutiset

Vänöstä Nordstiernan ja Egelskärin kautta Jurmoon

14.7.2021

Sukeltajat heräilivät jälleen uuteen hikiseen aamuun tyynen yön jälkeen Vänössä.

Vänö yöllä


Ensimmäiseksi kohteeksi valittiin Nordstiernan, koskapa siihen oli koordinaatit sekä hylyt.netissä että kyppi.fissä. Hyly.netin koordinaatit osuivat rinteen kupeeseen, jossa syvyys oli pienempi kuin kerrottu minimisyvyys. Kuitenkin lähellä viistossa näkyi mahdollinen kohde. Tästäpä laitettiin härveli kohteelle ja ensimmäinen pari lähti veteen seuraten härveliä. Suunnitelmana oli sukeltaa 20 metrin syvyyskäyrää ja viedä härveli kohteeseen. Reilun puolen tunnin sukelluksen aikana ei hylkyä kuitenkaan löytynyt, mutta sen sijaan löytyi härkäsimppu. Tuskastunut sukellusduo päätyi nousemaan matalammalle luodon kupeessa.
Tällä välin muutama sukeltaja päätyi snorklailemaan vedenalaismopolla, mikä varmasti olikin hauskaa.

Snorklaajat


Pienen pettymyksen saattelemana lähdettiin jatkamaan matkaa kohti Egelskäriä.
Matkan aikana syötiin lounaaksi nakkipastaa ja jälkkäriksi hedelmäsalaattia.

Matkalla Egelskärille


Egelskärillä on iso kiinnittymispoiju, joka on kuitenkin aika kaukana hylystä. Kohteella yksi pari lähti sukellukselle luodon rannalta käsin etsimään hylkyä. Parin noustessa dyykin jälkeen selvisi ettei sitä löytynyt oikeista koordinaateista saati sitten muualtakaan.

Sukelluksen jälkeen


Ehkäpä näitä koordinaatteja täytynee arvioida melko kriittisesti jatkossa ja selvitellä varmoista lähteistä oikeat.
Egelskäriltä sitten siirryttiin Jurmon vierasvenesatamaan, joka oli dumpattu täyteen veneitä.
Saapuminen Jurmoon
Onneksi Maijalle oli varattu aitiopaikka isoimman laiturin päästä, jossa oli kiinnittämisen kieltävä merkki. Tarkoitti tietysti muita aluksia.

Maija laiturin aitiopaikalla


Tietysti kun Maija saatiin kiinnitettyä laituriin riittävän vahvasti ja sähköt kytkettyä, päästiin nauttimaan saaren tarjoiluista.

Palkkio päivän urakasta


No päivän tapahtumat ei tietenkään loppuneet tähän vaan tietysti kun ilta lähestyy niin aluksia tulee myös lisää ja tietenkin Maijalla otetaan uskalikot myös kylkikiinnitykseen. Tällä kertaa kylkeen tuli Prompt Helsingistä.

Prompt Maijan kyljessä


Lisää jännitystä iltaan saatiin SARin eli meripelastusyhdityksen aluksen saapuessa tehtävälle yhteysvenelaituriin. Amerikkalainen turisti, joka oltiin jo tavattu paikallisessa kahvilassa ja joka oli murtanut nilkkansa saaren pyöreillä kivillä vaeltaessaan , tultiin hakemaan hoitoon.

SAR Jurmossa


Tämä osoittaa kuinka hyvin ihmisistä pidetään huolta myös saaristossa. Nyt editor siirtyy sosiaaliseen kanssakäymiseen ihmisten kanssa ja lopettaa blogin tältä päivältä.