Uutiset

Ahvenanmaan leirin 2020 viimeinen sukelluspäivä

18.7.2020

Porkkalasta pari viikkoa sitten lähteneistä yhdeksästä sukeltajasta oli Porkkalassa illalla jäljellä enää neljä.
Maijan viereiselle paikalle leiriytyi vanha Calypsolainen sukeltaja ja tietysti hänet pyydettiin saunan jälkeen tarinoimaan sukelluskokemuksista. Siinäpä sitä ilta vierähti ja unten maille päästiin ajoissa.
Aamulla startatiin kohti Helsinkiä, mutta kahden sukelluksen taktiikalla. Ensimmäinen kohde oli Juktenskobben, jonne ajeltiin kohtuulisen leppoisassa lounaistuulessa. Hylylle heitettiin pikku härveli, jossa oli narua reilut parikymmentä metriä. Se osoittautui hieman liian vähäiseksi määräksi, kun hylky oli 24 metrin syvyydessä. Niinpä poiju heilui välillä upoksissa ja oli hieman hankalampi nähdä. Hannu ja Irene kuitenkin siirsivät alas mennessään poijun vähän matalampaan rinteeseen, että poiju näkyi paremmin. Ekku vielä hieman nosti härveliä, ettei poiju ainakaan pääse uppoamaan. Sukelluspariksi lähti Elena. Sukelluksesta jäi sitten tämä tallenne.
Juktenkobbenilta ajettiin vielä Gustav Adolfille reissun viimeiselle sukellukselle. Matkaa turvasi Turva, joka oli valvomassa reittimme varrella. Tällä kertaa eivät tulleet kyselemään suoja-aluelupia, kun kohteet eivät suoja-alueilla olleet.

Gustav Adolfilla kävivät sukeltamassa vain Ekku ja Elena, mikä oli sikäli sääli, että näkyvyys myös siellä oli hieno. Tästä tallenteeseen.

GAlta ajeltiin Herttoniemen rantaan, johon päästiin jo seitsemän korvilla. Oman aikansa otti tavaroiden purkaminen, autojen haut ja muu häslinki.

Leiri oli kaikkinensa mukava irtiotto arjesta, vaikka ensimmäisen viikon tuulisuus muuttikin melkoisesti suunniteltuja sukelluskohteita ja tiputti sukellusten määrää.
Kirjoittajalta kiitokset kaikille reissulaisille Panulle, Samulille, Hannulle, Tiinalle, Elenalle ja erityiset kiitokset kuuluvat suurimman osan sapuskoista kokanneelle Irenelle. Kiitokset myös Heikille ja Tommille, jotka rohkenivat lähteä mukaan, vaikka heidän saamisensa Ahvenanmaan sukelluslupaan ei ollut varmaa.
Lisää tarinaa tulee sitten seuraavilta reissuilta, mutta tämä reissu on nyt käsitelty.