Uutiset

Jussaröstä parilla pompulla Porkkalaan

17.7.2020

Jälleen aurinkoinen ja tyyni aamu ja liikkeelle aamu-uinnin jälkeen jo ennen kymmentä.
Hieman iltanuotiolla saatu savu vielä painoi silmissä tai sitten kaunis kuutamo aiheutti pientä uneliaisuutta.

Jussaröstä suunnattiin saaristosta ulos ja aavalle merelle. Kerrankin keli oli kohdillaan ja tuuli ja aallokko olemattomia.
Kohteeksi valittiin Klasu, johon ajomatkaa kertyi melkein nelisen tuntia. Klasulle päästyämme sukeltamassa kävi kaksi paria. Hannu jäi ruorimieheksi ja Irene avuksi. Sukellus oli miellyttävä hyvässä näkyvyydessä, vaikka melko reipas virtaus hylyn kannella antoi vastusta toiseen suuntaan mennessä.
Ekku ja Panu olivat juuri tulossa ylöspäin, kun Samuli ja Elena olivat menossa härvelin narua alaspäin. Ensimmäisen parin pintauduttua saatiin Maijalle vieraita pikku veneellä. Sieltähän saapuivat kahden sotilaspoliisin kyyditsemänä nuori naismerivartija. Kertoivat että juuri tällä viikonlopulla on käynnissä tehostetun valvonnan viikonloppu. No siitä selvittiin kun esitettiin heille tarvittavat suoja-alue sukellusluvat. Poistuessaan eivät kovin isoa kiirettä pitäneet, vaan ajelivat muutaman solmun vauhdilla kohden Porkkalaa.
Sukelluksen jälkeen suunnattiin kohti Stora Träskön hylkypuistoa, tarkoituksena hakea MASin leirillä jääneitä tavaroita, jos näkyvyydet olisi nyt parempia, kuin leirin aikana. Vedessä kävivät kaikki vielä mukana olleet sukeltajat. Saaliiksi saatiin mitta, joka jossain touhutessa oli Tynnyrihylyn vieressä olevan kiinnittymispoijun kupeeseen oli jäänyt.
Näkyvyys hylkypuiston alueella oli hieman parempi kuin MASin leirin aikana, muttei kuitenkaan mikään loistava. Sukelluksesta jäi hieman tuhnuinen kuvatallenne.
Pieni lisäys vielä tähän päivitykseen: Panu ja Samuli jättivät uppoavan leirin ja nyt mukana on enää alle puolet mukaan lähteneistä.
Tästä kohti lauantaita ja leirin viimeistä sukelluspäivää.
Onneksi myös leirin artikkelipäivitykset tulevat loppumaan huomiseen grande finaleen.