Uutiset

Leirin ensimmäinen sukelluspäivä

8.7.2020

Saavuimme illalla Panun mökin laituriin ja hyödynsimme rantasaunaa ja painuimme pehkuihin jo melko aikaisin.

Aamu avautui aurinkoisena ja kohtuullisen tyynenä verrattuna aikaisempiin aamuihin. Lähtö tapahtui kaikessa rauhassa ennen kello kahdeksaa kohti Ladogaa. Örön kupeeseen saavuttuamme havainto aallokosta oli melko hapan ja kun joka tapauksessa osa sukeltajista sukeltaisi Alfredilla päädyttiin kompromissiin että kaikki sukeltavat Alfredilla.
Video sukelluksesta alfredille
Ensimmäisenä ryhmänä veteen sujahtivat Ekku ja Hannu, sekä Tiina ja Irene.
Näkyvyys oli kohtuullisen hyvä ainakin viikon takaisiin Porkkalan vesiin verrattuna. Hylkyhän on mukavan ehjä, vaikkakin kansi on ajan ja pelastajien toimesta sortunut lähes täysin. Vesi oli yli 15 asteista 17 metrin syvyyteen, mistä löytyi termokliini, jonka alla näkyvyys parani reilusti. Ikävä vain että pohja tuli vastaan jo reilussa 18 metrissä. Kohdehan sopii käytännössä kaiken tasoisille sukeltajille.

Seuraavana veteen menivät Elena, Panu ja Samuli, joista saatiin viistokaiulla selkeät merkit. Samassa kuvassa näkyy myös itse Alfred.
Sukellusten jälkeen syötiin lounasta ja lähdettiin jatkamaan kohti Utötä, jossa yövytään. Tästä lisää seuraavassa päivityksessä.