Uutiset / News

Roosanauha kampanjavideo julkaistu

28.9.2020

Sukeltajat olivat 2.-3.9.2020 avustamassa Roosanauha kampanjavideon kuvauksissa yön hämyssä aloittaen puoli kahdeksalta illalla ja Herttoniemeen palattiin aamuneljän aikaan. Täältä pääset Roosanauha sivustolle jossa jokainen voi omalta osaltaan tukea hyvää asiaa.
Lue myös aikaisempi uutinen itse retkestä, joka on julkaistu 3.9.2020.
Itse kampanjavideo löytyy täältä
Me Sukeltajathan olimme vain yhden yön avustamassa kuvauksissa, kun taas kuvausrymällä oli menossa jo [...]

» Lue koko uutinen

Ennätyslämmin viikonloppu merellä

28.9.2020

Viikonloppuna rikottiin syksyn lämpöennätyksiä monella paikkakunnalla. Mikäs sen oivallisempaa tapaa viettää lämmintä viikonloppua kuin ajaa merellä ja sukeltaa? Retken seitsemästä henkilöstä kuusi sukelsi ja kohteet olivat Emäsalon lähistöllä: Chrysant, D (=Diana) ja Kultakaleeri. Yöt vietettiin Emäsalon kärjessä Gulfin laiturissa Emäsalon sillan kupeessa.

» Lue koko uutinen

Syyssukelluksia tulevana viikonloppuna

22.9.2020

Maija lähtee perjantaina iltapäivällä/illalla idän suuntaan. Sääennuste vaikuttaa hyvältä, sillä tuuliennuste on maltilliset 5 m/s ja lämpötila nousee 20 asteeseen. Nyt on jo viisi sukeltajaa lähdössä viikonlopun viettoon, mutta Maijaan mahtuu lisääkin. Ilmoittaudu Panulle, jos haluat mukaan.

» Lue koko uutinen

Isosaari vaihtui Herttoniemeen

14.9.2020

Isosaaren leirille tyypillinen sää, sateinen ja tuulinen, toteutui tänäkin vuonna. Lauantaina oli Harmajalla 14 m/s (puuskissa 17 m/s) ja sunnuntaina hieman vähemmän eli 12 m/s (puuskissa 14 m/s). Perjantain aikana, kun kovan tuulen varoituksia tuli ennusteisiin, alkoi kipparin puhelin piippaamaan peruutusviesteistä. Lopulta päätettiin jättää Maija Herttoniemeen. Sen sijaan Orbiit ja Vuoksi osallistuivat ainoina veneinä Isosaaren [...]

» Lue koko uutinen

Maija ja sukeltajat yön hämyssä hyvää tekemässä

3.9.2020

Viime yön Maija oli ilta kahdeksan ja aamu neljän välissä poikkeukselliseen aikaan merellä, eikä tällä kertaa sukeltamassa, vaan avustamassa Roosa Nauha tiedotusvideon kuvaamisessa.
Aihepiiri koskettaa myös meitä, kuten kerholaiset hyvin muistavat tämän raskaan kevään, kun menetimme syövälle yhden aktiivisista ja rakastetuista jäsenistämme.
Nyt saimme tilaisuuden olla mukana avustamassa kuvaamisessa, kun kuvausten kohteena oli samalta aallonmurtajalta Ramona, [...]

» Lue koko uutinen

Isosaaren leiri tulossa

23.8.2020

Seuraava isompi sukellustapahtuma on syyskuun alkupuolella, kun pääkaupunkiseudun sukellusseurat kokoontuvat veneineen yhteen jo perinteeksi muodostuneelle Isosaaren leirille. Leirille tulee ilmoittautua viimeistään ke 2.9.2020 Hannulle tai Irenelle. HUOM! ILMOITTAUTUMISTA AIKAISTETTU.

» Lue koko uutinen

Takaisin itäisiin kohteisiin

3.8.2020

Koko heinäkuun ajan Maijan sukellusreissut suuntautuivat Helsingistä länteen, joten elokuu alkoi itäisillä kohteilla. Aamukymmeneltä alkanut  ja iltakuudelta päättynyt retki suuntautui Dianalle ja paluumatkalla Aleksanteri II:lle. Nämä soveltuvat mainosti tällaiselle koko päivän retkelle kahden sukelluksen taktiikalle.

» Lue koko uutinen

Elokuu alkaa sukeltamalla

20.7.2020

Maija lähtee jälleen elokuussa sukellusretkelle lauantaina 1.8.2020 klo 10 Herttoniemenrannasta. Ilmoittautumiset Ekulle tai Irenelle.

» Lue koko uutinen

Ahvenanmaan leirin 2020 viimeinen sukelluspäivä

18.7.2020

Porkkalasta pari viikkoa sitten lähteneistä yhdeksästä sukeltajasta oli Porkkalassa illalla jäljellä enää neljä.
Maijan viereiselle paikalle leiriytyi vanha Calypsolainen sukeltaja ja tietysti hänet pyydettiin saunan jälkeen tarinoimaan sukelluskokemuksista. Siinäpä sitä ilta vierähti ja unten maille päästiin ajoissa.
Aamulla startatiin kohti Helsinkiä, mutta kahden sukelluksen taktiikalla. Ensimmäinen kohde oli Juktenskobben, jonne ajeltiin kohtuulisen leppoisassa lounaistuulessa. Hylylle heitettiin [...]

» Lue koko uutinen

Jussaröstä parilla pompulla Porkkalaan

17.7.2020

Jälleen aurinkoinen ja tyyni aamu ja liikkeelle aamu-uinnin jälkeen jo ennen kymmentä.
Hieman iltanuotiolla saatu savu vielä painoi silmissä tai sitten kaunis kuutamo aiheutti pientä uneliaisuutta.

Jussaröstä suunnattiin saaristosta ulos ja aavalle merelle. Kerrankin keli oli kohdillaan ja tuuli ja aallokko olemattomia.
Kohteeksi valittiin Klasu, johon ajomatkaa kertyi melkein nelisen tuntia. Klasulle päästyämme sukeltamassa kävi kaksi paria. [...]

» Lue koko uutinen