Uutiset / News

Kevätkokous 16.4.2020

23.3.2020

Sukeltajien kevätkokous on suunniteltu pidettäväksi pääsiäisen jälkeen torstaina eli 16.4.2020. Viimeistään pääsiäisen aikaan saamme tietoa siitä, voidaanko kokoontua kasvokkain vai jatkuuko rajoittavat toimenpiteet Corona-virukseen liittyen, jolloin kokous siirtynee etäkokoukseksi. Joka tapauksessa, jos sinulla on aiheita, joita haluat kevätkokouksessa käsiteltävän, kerro niistä puheenjohtajalle Panulle viimeistään to 2.4.2020.

» Lue koko uutinen

Kesäleiri Ahvenanmaalle, toimi NYT

10.3.2020

Valveutuneet sukeltajat ovat huomanneet, että kalenteriimme on merkitty viikot 28 ja 29 Ahvenanmaan leiriä varten. Jos mielit lähteä sukeltamaan Ahvenanmaalle tai edes harkitset sitä, TOIMI NYT. Sukeltaminen Ahvenanmaalla on luvanvaraista ja luvat myöntää Ahvenanmaan maakuntahallinto. Sukellusluvan hakemukseen pitää liittää kaikkien sukeltajien henkilötiedot sukellusluokituksineen. Ota välittömästi yhteyttä Samuliin ja sovi, miten toimitat nämä tiedot hänelle. Hakemus [...]

» Lue koko uutinen

Sukeltajien työkaluihin lahjoitus

5.3.2020

Sukeltajien hallituksen kokouksessa 14.2.2020 nähtiin todellinen ystävänpäivän teko, kun Sukeltajien työkalukokoelmaan saatiin lahjoituksena upouusi hitsauslaite. Teräsveneessä sille löytyy käyttöä! Isot kiitokset lahjoittajalle.

» Lue koko uutinen

Superviikonloppu

1.3.2020

Sukeltajat ry oli helmi-maaliskuun vaihteessa monessa mukana. Ensimmäistä kertaa Go Expo-messuilla oli sukellus edustettuna. Yksi Sukeltajat ry:n toimihenkilö oli lauantaina Sukeltajaliiton osastolla kertomassa sukeltaville messuvieraille mukavista sukelluspaikoista ja seuratoiminnasta Suomessa.
Useampi sukeltaja oli samaan aikaan kunnostamassa Maijaa. Komentosillan seinät on jo saatu päälystettyä ja nyt oli vuorossa uuden lattian paikalleenlaitto. Kunhan kaikki saadaan valmiiksi ja lähdetään [...]

» Lue koko uutinen

Savua ja pauketta

25.2.2020

Toistakymmentä sukeltajaa perheenjäsenineen kokoontui sunnuntaina 23.2. puolen päivän aikaan Espoon Meripelastajien asemapaikalle Espoon Haukilahteen. Näistä yhdeksän ilmoittautui ampumaan hätäraketteja. Puheenjohtajamme oli haalinut laatikoittain hätäraketteja, soihtuja sekä savuja. Jokainen niistä kävi läpi rannikkoprikatin räjähdeasiantuntijan syynin ja hyväksytyt ampumisvälineet merkattiin teipillä.
Näiden muodollisuuksien jälkeen pääsimme ampumapaikoille, joista ensimmäinen rasti oli hätäraketeille. Kuuntelimme ohjeita ja neuvoja ja pääsimme ampumaan [...]

» Lue koko uutinen

Hätäraketti harjoitus 23.2.2020

11.2.2020

Parin viikon päästä, sunnuntaina 23.2.2020 klo 12-> on mahdollisuus päästä harjoittelemaan Maijan vanhentuneiden hätärakettien ampumista ohjatusti ja turvallisesti maan kamaralla. Ammuntoihin on ilmoittautunut jo viisi henkilöä ja muutama mahtuu vielä mukaan. Ilmoittaudu Hannulle suoraan, jos osallistut.
P.S. Hylkysukellusseminaarin sisällöstä on hyvä kooste täällä: https://haavitauki.blogspot.com/2020/02/havaintoja-hylkysukellusseminaarista.html

» Lue koko uutinen

Vene 2020 ja hylkysukellusta

10.2.2020

Vene 2020 yhteydessä järjestetty Hylkysukellusseminaari kokosi yhteen nelisensataa sukeltajaa ympäri Suomea samaan saliin kuulemaan niin kansallisia kuin kansainvälisiä esityksiä hylkysukelluksesta.
Kotimaisista aiheista jäi päällimäisinä mieleen mm. Hangon museossa toukokuussa avattava näyttely, jossa esitellään paikallisia hylkyjä. Puheenjohtajamme Panu piti Meriarkeologisen Seuran puolesta esitelmän MAS:n toiminnasta yleisesti ja tämän vuoden projekteista.
Kansainvälisiä tuulia edusti brittiläinen hylkysukeltaja ja valokuuvaja Leigh [...]

» Lue koko uutinen

Seminaari ja tapaaminen tulossa

20.1.2020

Vene 2020 messujen yhteydessä järjestetään Hylkysukellusseminaari, johon voi ilmoittautua artikkelin lopussa olevan linkin kautta. Seminaarin jälkeen joukko sukeltajia tapaa yhteisessä ruokapöydässä. Mukaan on tulossa jo 15 henkilöä, mutta lisää mahtuu. Jos haluat liittyä joukkoomme, ilmoittele Kikille tai Irenelle.
Hylkysukellus -seminaarin alustava ohjelma
- Museovirasto: Ajankohtaista asiaa vedenalaisen kulttuuriperinnön suojelusta
- Siipirastashinaaja Dianan aktiivit: Diana-hylyn löytyminen, identifiointi ja jatko [...]

» Lue koko uutinen

Kuudes vuosikymmen alkaa

3.1.2020

Vuosi sekä vuosikymmen on vaihtunut paukkeen ja väriloiston merkeissä. Jos haluat kokea lisää pauketta, lähde mukaan ampumaan hätäraketteja sunnuntaina 23.2.2020.
Sukeltajat ry on perustettu vuonna 1976. Vaikka kukaan alkuperäisistä perustajista ei ole enää aktiivijäsenenä, voimme olla ylpeitä siitä, että Sukeltajat ry on koonnut lajimme harrastajia 1970-, 1980-, 1990-, 2000-, 2010- ja nyt 2020-luvuilla, eli yhteensä jo [...]

» Lue koko uutinen

Loppuvuoden löpinät

7.12.2019

Noin kuukausi sitten pidettiin syyskokous, jossa valittiin hallitus, sekä vahvistettiin toimintasuunnitelma ja budjetti vuodelle 2020. Siinä yhteydessä päätettiin Maijan seuraavat remontointikohteet, jotka ovat brygan kunnostus sekä kolkuttavan potkuriakselin korjaus.
Kaikessa hiljaisuudessa brygaa on riisuttu sisältä kaikista kalusteista ja seinien kunto on tarkistettu sekä maalattu uusiksi. Myös konehuoneessa on touhuttu ja tällä hetkellä Maija ei pääse liikumaan [...]

» Lue koko uutinen