Uutiset / News

Kevättä kohti

13.3.2019

Maija on seisonut maalla jo neljä ja puoli kuukautta, muttei läheskään hylättynä. Porukkaa on käynyt venettä kunnostamassa, mm. sisältä saunan eteisen lattia on avattu tarkastusta varten ja ulkoa potkuri ja peräsin on irroitettu potkuriakselin huoltoa varten. Huoltotyöt jatkuvat ja jos olet halukas osallistumaan, ota yhteyttä Panuun.
Ennakkotietona ilmoitetaan myös, että kevätkokus pidetään torstaina 25.4.2019 klo 17:30 [...]

» Lue koko uutinen

Messuantia

25.2.2019

Vene-messut ovat vähintään nyt ohi ja jokaisella lienee omat messutavoitteet täytetty. Messujen yhteydessä järjestettiin sukeltajia kiinnostanut seminaari BALTACAR hankkeesta hylkypuistoihin liittyen. Siitä voi lukea enemmän täältä blogista.

» Lue koko uutinen

Messuilu siirtyy viikolla eteenpäin

28.1.2019

Vene-messuilla vieraillaan vasta la 16.2.2019 Sukeltajien voimin, sillä samalle päivälle on luvassa Baltacarin tiimoilta tietoa Suomen, Ruotsin ja Eestin hylkypuistoista. Seminaarin aikataulu ja ilmoittautuminen täältä.
After-messut ovat siirretty myöskin viikolla eteenpäin eli la 16.2.2019. Ole yhteydessä Peteen, jos olet tulossa after-messuilemaan.

» Lue koko uutinen

Venemessuille siis

21.1.2019

Venemessut tulevat ja Sukeltajat lähtevät messuille. Tavataan lauantaina 9.2.2019 Vene 2019 messuilla Messukeskuksessa.  Jos pääset after-messuille, ota yhteyttä Peteen.

» Lue koko uutinen

Vuosi alkoi kunniajäsenyydellä

11.1.2019

Sukeltajat ry:n hallitus on myöntänyt kunniajäsenyyden Päivi Vaherille seuran eteen tehdystä työstä ja seuran hyvän maineen edistämisestä. Päivi teki 1990-luvulla Jari Hyvärisen ja Jukka Saaren (kaikki Sukeltajat ry:n jäseniä) kanssa kirjaa “Hylyt Suomenlahdella ja Saaristomerellä”, joka julkaistiin 1996. Tämä mullisti sukelluskulttuuria, sillä se oli ensimmäinen teos, jossa julkisesti annettiin tietoon hylkyjen sijainteja kaikkien käyttöön. Tätä [...]

» Lue koko uutinen

Syyskokouksen päätöksiä

26.11.2018

Syyskokouksessa 22.11.2018 päätettiin syyskokoukseen kuuluvat viralliset asiat. Toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio hyväksyttiin hallituksen esitysten pohjalta. Jäsen- ja liittymismaksut päätettiin pitää samoina. Hallituksen erovuoroisten henkilöiden tilalle valittiin erovuoroiset, joten hallituksen kokoonpano pysyy entisellään.
Kokouksen päätyttyä keskusteltiin talven aikana tehtävistä Maijan kunnostustöistä.

» Lue koko uutinen

Syyskokous 22.11.2018

1.11.2018

Maija nostettiin maihin viime viikolla. Jos joskus on leireillä tullut ajatus aluksemme pienuudesta, niin nyt on ihan päinvastaisia mietteitä.
Tämän kuun tärkein tapahtuma on torstaina 22.11.2018, kun pidämme seuramme syyskokousta. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Tervetuloa vaikuttamaan mielipiteilläsi seuramme ensi vuoden toimintaan.

» Lue koko uutinen

Loppukausi aluillaan

1.10.2018

Kalenterista (siitä paperisesta) piti kääntää sivu ja samalla alkoi loppukausi Maijalla. Maija nostetaan talviteloille lauantaina 27 lokakuuta. Yleensä Maija talvehtii tyytyväisenä vedessä ja jäissä, mutta ensi keväänä on runkokatsastuksen aika, joten nosto on tarpeen.
Katsellaan kelejä ja toivotaan, että olisi vielä mahdollisuus viettää kauden päättäjäisiä tässä kuussa.

» Lue koko uutinen

Isosaaren iso leiri

18.9.2018

Maija lähti lauantaiaamuna sovittuun aikaan merelle, kovaan vastatuuleen, kyydissä 6 henkilöä. Kokeilimme ensin, olisiko päästy Trutholmeniin, mutta keli oli siinäkin liian kova, joten käännyimme Vuosaarta kohti ja jäimme Kalliosaaren suojaan. Keula saatiin kiinni kallioon ja ankkuri piti, joten koneet sammutettiin ja vietimme lauantaipäivää siinä sukellellen ja nakkisoppaa syöden. Rannan loiva hiekkapohja olikin oivallinen paikka harjoitella [...]

» Lue koko uutinen

Isosaaren leiriviikonloppu

10.9.2018

Tulevan viikon torstain sääennuste näyttää kovia tuulia, joten kaavailtu sukelluslähtö peruuntuu. Sen sijaan lauantaina lähdetään aamusta klo 10:00 Herttoniemestä ja yövytään Isosaaressa, jossa on pääkaupunkiseudun sukellsuseurojen yhteinen sukellusleiri. Yöpyminen on mahdollista myös Isosaaressa telttaillen tai vaikka riippumatossa fiilistellen. Sukelluskohteet ovat saaren ympäristön hylyt ja torpeedoasema, jos luvat onnistuu. Illalla on mahdollisuus saunomiseen ja muuhun sosiaaliseen [...]

» Lue koko uutinen