Uutiset / News

Suru-uutinen

22.5.2020

In memoriam Päivi Vaheri.
https://sukeltajat.fi/paivi/main.htm
Kerhon pitkäaikainen ja aktiivinen jäsen on poissa joukostamme.
Otamme syvästi osaa läheisten ja omaisten suruun.

» Lue koko uutinen

Hela retki tulossa

9.5.2020

Maijaan on saatu vettä tankkeihin, joten käsienpesu (ja saunominen) onnistuu ja desinfiointiainetta löytyy myös käytettäväksi. Näin ollen kauden ensimmäinen pidempi retki alkaa helatorstaina 21.5.2020 klo 9:00 ja suuntautuu Helsingistä itään. Paluu on sunnuntaina 24.5.2020. Reissuun otetaan kipparin lisäksi 7 tervettä sukeltajaa. Ilmoittaudu Hannulle viimeistään maanantaina 21.5.2020.
Sukeltajat järjestää satunnaisesti sukellusretkiä ja ajantasaista tietoa suunnitelluista retkistä löytyy [...]

» Lue koko uutinen

Kauden avaus Coolaroolla

26.4.2020

Kauden ensimmäinen reissu tehtiin la 25.4.2020. Kohteina olivat Coolaroon keula ja tuulen noustua iltapäivällä Trutholmenin hylky.
Maija on ensimmäistä kertaa vuosikausiin näin aikaisin keväällä liikkeellä (ennen vappua!) ja kulkee hyvin, kuten koeajossa jo todettiin. Ainoa harmituksen aihe on kesäveden puute laiturilla, eli kaikki peseytyminen käsien pesusta saunomiseen täytyy toistaiseksi tehdä meressä (hrrr……). Luultavasti ensi kuun puolella [...]

» Lue koko uutinen

Koeajo 21.4.2020

22.4.2020

Edellisessä artikkelissa kuvatun remontin jälkeen täytyi Maijan toiminta koestaa koeajolla. Tällä kertaa keli suosi ollen tyyni ja aurinkoinen ja sokerina pohjalla lämpöäkin oli reilut 10 astetta.
Näkymä Simppukarinkatua pitkin 
Pienten säätöjen ja tarkastusten jälkeen päästiin vihdoin merelle ja Panu hoiti kauden ensimmäisen lipun noston.
Panu nostaa lipun
Merellä liikkui jotain vähäisempiä aluksia Maijan lisäksi.
Viikkarin punavalkoinen Gabriella
Rantaan palattiin [...]

» Lue koko uutinen

Huikea remonttitarina

18.4.2020

Viisi kuukautta kestänyt Maijan remontti on viimeistelyä vaille valmis, sillä eiväthän remontit koskaan tunnu kokonaan valmistuvan. Remontti on kuitenkin jo niin valmis, että remonttitarina voidaan julkaista kaikkineen värikkäineen vaiheineen. Mahtavalle porukalle jättimäiset kiitokset valtavasta panoksestanne näiden kuukausien ajan. Kiitokset myös Sukeltajat ry:n jäsenille, jotka olette tukeneet remonttia taloudellisesti jäsenmaksujen ja/tai yhteisöllisen rahoitustuen kautta.  Tarinan voi [...]

» Lue koko uutinen

Etäkevätkokous

17.4.2020

Eilen illalla pidettiin etänä kevätkokous, jossa muistelimme mennyttä vuotta ja katsastimme edellistä talousvuotta. Pienen alkuhämmennyksen ja teknisen ongelman jälkeen olimme kaikki linjoilla. Kiitoksia kokousväelle osallistumisesta!
Tiedoksi myös, että Maijan koko talven kestänyt remontti alkaa olla loppusuoralla, mutta siitä tulee lähiaikoina tarkempi kertomus.

» Lue koko uutinen

Kevätkokous 16.4.2020 virtuaalisena

9.4.2020

Sukeltajat ry:n hallitus kokoontui Skypen välityksellä valmistelemaan ensi viikon kevätkokousta ja se sujui niin mallikkaasti, että uskallettiin ottaa digiloikka virtuaalimaailman ja päätettiin, että kevätkokous pidetään vastaavalla tavalla. Sukeltajat ry:n jäsenistölle on lähtenyt kokouskutsu sähköpostitse. Tervetuloa mukaan kevätkokoukseen.

» Lue koko uutinen

Kevätkokous 16.4.2020

23.3.2020

Sukeltajien kevätkokous on suunniteltu pidettäväksi pääsiäisen jälkeen torstaina eli 16.4.2020. Viimeistään pääsiäisen aikaan saamme tietoa siitä, voidaanko kokoontua kasvokkain vai jatkuuko rajoittavat toimenpiteet Corona-virukseen liittyen, jolloin kokous siirtynee etäkokoukseksi. Joka tapauksessa, jos sinulla on aiheita, joita haluat kevätkokouksessa käsiteltävän, kerro niistä puheenjohtajalle Panulle viimeistään to 2.4.2020.

» Lue koko uutinen

Kesäleiri Ahvenanmaalle, toimi NYT

10.3.2020

Valveutuneet sukeltajat ovat huomanneet, että kalenteriimme on merkitty viikot 28 ja 29 Ahvenanmaan leiriä varten. Jos mielit lähteä sukeltamaan Ahvenanmaalle tai edes harkitset sitä, TOIMI NYT. Sukeltaminen Ahvenanmaalla on luvanvaraista ja luvat myöntää Ahvenanmaan maakuntahallinto. Sukellusluvan hakemukseen pitää liittää kaikkien sukeltajien henkilötiedot sukellusluokituksineen. Ota välittömästi yhteyttä Samuliin ja sovi, miten toimitat nämä tiedot hänelle. Hakemus [...]

» Lue koko uutinen

Sukeltajien työkaluihin lahjoitus

5.3.2020

Sukeltajien hallituksen kokouksessa 14.2.2020 nähtiin todellinen ystävänpäivän teko, kun Sukeltajien työkalukokoelmaan saatiin lahjoituksena upouusi hitsauslaite. Teräsveneessä sille löytyy käyttöä! Isot kiitokset lahjoittajalle.

» Lue koko uutinen