Uutiset / News

Tulevan vuoden suunnitelmia

9.11.2020

Syyskokous pidettiin viime kuussa ja siinä käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Hallitus pysyi samana yhtä henkilöä lukuunottamatta. Kiitos, Kiki, useamman viime vuoden hallitustyöhön osallistumisesta ja Jannelle tervetuloa mukaan! Kokouksessa keskusteltiin laajasti tulevan vuoden toiminnasta. Todettiin, että tulevana vuonna ei tule mitään isoa remonttia Maijalle, ja ne pienemmät remontit, joita tehdään, eivät estä sukellusretkien toteuttamista. Jos talvi on [...]

» Lue koko uutinen

Pyhien viettoa Porkkalassa

2.11.2020

Pyhäinpäivän pyhiä vietettiin Porkkala Marinissa ja viikonloppuun mahtui pimeäajoa peilityynellä merellä täysikuun loisteessa, sukeltamista hyvässä näkyvyydessä Tynnyrihylyllä, saunassa löylyttelyä, maukkaiden aterioiden  nauttimista ja etenkin raikuvaa laulamista. Naapuriseura H2O vastasi esittämäämme haasteeseen ja sekä perjantaina että lauantaina molempien seurojen jäseniä oli edustettuna Maijan pop-up karaoke-baarissa. Kaiken kukkuraksi vietettiin ansioituneen jäsenemme merkkipäivää.

» Lue koko uutinen

Pyhäinpäivän viikonloppuna Porkkalaan

27.10.2020

Kaikesta koronavaivasta ja syksystä huolimatta on Maija lähdössä merelle 30.10 iltapäivän aikana. Tarkoitus on viettää viikonloppu Porkkalassa, jossa käydään sukeltamassa hylkypuistossa ja autetaan Meriargeologista seuraa dendrokronologisten näytteiden poraamisessa. Paluu sunnuntaina iltapuolella.
Samaan suuntaan tulevat myös H2O:n Deko ja Nousun Vuoksi, joista Deko viikonlopuksi ja Vuoksi lauantaiksi.
Mukaan mahtuu koronaturvallisesti vielä muutama sukeltaja, jos et ole vielä ehtinyt [...]

» Lue koko uutinen

Lokakuussa sukelletaan ja kokoonnutaan Teamsiin

1.10.2020

Lokakuussa pääsee jälleen noin 10 päivän kuluttua sukeltamaan Maijalta. Tarkoituksena on lähteä merelle aamukymmeneltä yhdeksi päiväksi joko lauantaina 10.10. tai sunnuntaina 11.10. riippuen vallitsevasta sää- ja tuuliolosuhteista. Lähtöpäivä päätetään edeltävänä perjantaina puoliltapäivin. Ilmoittautumiset Panulle WhatsAppiin viimeistään kyseisen viikon torstaina klo 18:00 mennessä.
Syyskokous on tiistaina 27.10. klo 18 Teams/Skypessä ja siihen tulee erillinen kutsu jäsenille sähköpostiin.

» Lue koko uutinen

Roosanauha kampanjavideo julkaistu

28.9.2020

Sukeltajat olivat 2.-3.9.2020 avustamassa Roosanauha kampanjavideon kuvauksissa yön hämyssä aloittaen puoli kahdeksalta illalla ja Herttoniemeen palattiin aamuneljän aikaan. Täältä pääset Roosanauha sivustolle jossa jokainen voi omalta osaltaan tukea hyvää asiaa.
Lue myös aikaisempi uutinen itse retkestä, joka on julkaistu 3.9.2020.
Itse kampanjavideo löytyy täältä
Me Sukeltajathan olimme vain yhden yön avustamassa kuvauksissa, kun taas kuvausrymällä oli menossa jo [...]

» Lue koko uutinen

Ennätyslämmin viikonloppu merellä

28.9.2020

Viikonloppuna rikottiin syksyn lämpöennätyksiä monella paikkakunnalla. Mikäs sen oivallisempaa tapaa viettää lämmintä viikonloppua kuin ajaa merellä ja sukeltaa? Retken seitsemästä henkilöstä kuusi sukelsi ja kohteet olivat Emäsalon lähistöllä: Chrysant, D (=Diana) ja Kultakaleeri. Yöt vietettiin Emäsalon kärjessä Gulfin laiturissa Emäsalon sillan kupeessa.

» Lue koko uutinen

Syyssukelluksia tulevana viikonloppuna

22.9.2020

Maija lähtee perjantaina iltapäivällä/illalla idän suuntaan. Sääennuste vaikuttaa hyvältä, sillä tuuliennuste on maltilliset 5 m/s ja lämpötila nousee 20 asteeseen. Nyt on jo viisi sukeltajaa lähdössä viikonlopun viettoon, mutta Maijaan mahtuu lisääkin. Ilmoittaudu Panulle, jos haluat mukaan.

» Lue koko uutinen

Isosaari vaihtui Herttoniemeen

14.9.2020

Isosaaren leirille tyypillinen sää, sateinen ja tuulinen, toteutui tänäkin vuonna. Lauantaina oli Harmajalla 14 m/s (puuskissa 17 m/s) ja sunnuntaina hieman vähemmän eli 12 m/s (puuskissa 14 m/s). Perjantain aikana, kun kovan tuulen varoituksia tuli ennusteisiin, alkoi kipparin puhelin piippaamaan peruutusviesteistä. Lopulta päätettiin jättää Maija Herttoniemeen. Sen sijaan Orbiit ja Vuoksi osallistuivat ainoina veneinä Isosaaren [...]

» Lue koko uutinen

Maija ja sukeltajat yön hämyssä hyvää tekemässä

3.9.2020

Viime yön Maija oli ilta kahdeksan ja aamu neljän välissä poikkeukselliseen aikaan merellä, eikä tällä kertaa sukeltamassa, vaan avustamassa Roosa Nauha tiedotusvideon kuvaamisessa.
Aihepiiri koskettaa myös meitä, kuten kerholaiset hyvin muistavat tämän raskaan kevään, kun menetimme syövälle yhden aktiivisista ja rakastetuista jäsenistämme.
Nyt saimme tilaisuuden olla mukana avustamassa kuvaamisessa, kun kuvausten kohteena oli samalta aallonmurtajalta Ramona, [...]

» Lue koko uutinen

Isosaaren leiri tulossa

23.8.2020

Seuraava isompi sukellustapahtuma on syyskuun alkupuolella, kun pääkaupunkiseudun sukellusseurat kokoontuvat veneineen yhteen jo perinteeksi muodostuneelle Isosaaren leirille. Leirille tulee ilmoittautua viimeistään ke 2.9.2020 Hannulle tai Irenelle. HUOM! ILMOITTAUTUMISTA AIKAISTETTU.

» Lue koko uutinen