Uutiset / News

Yöpyminen Utössä ja matka jatkui Föglön Degerbyhyn

9.7.2020

Vänöstä lähdettyämme Maija seilasi muutaman tunnin länteen kohti Utön majakkasaarta.
Keli oli edellisiltä päiviltä tuttu, tuulta noin 10 ms lounaasta. Pienen keikutuksen jälkeen päästiin laituriin kylkikiinnitykseen, kun ensin sataman matriarkka oli käynyt ilmaisemassa mielipiteensä, koska emme olleet varanneet paikkaa. Loppujen lopuksi saimme jäädä paikalle, kun muitakaan ei ollut tulossa.

Pienen saarikierroksen ja paikallisen hotellilaitoksen aperitiivitarjonnan tarkastuksen jälkeen [...]

» Lue koko uutinen

Leirin ensimmäinen sukelluspäivä

8.7.2020

Saavuimme illalla Panun mökin laituriin ja hyödynsimme rantasaunaa ja painuimme pehkuihin jo melko aikaisin.

Aamu avautui aurinkoisena ja kohtuullisen tyynenä verrattuna aikaisempiin aamuihin. Lähtö tapahtui kaikessa rauhassa ennen kello kahdeksaa kohti Ladogaa. Örön kupeeseen saavuttuamme havainto aallokosta oli melko hapan ja kun joka tapauksessa osa sukeltajista sukeltaisi Alfredilla päädyttiin kompromissiin että kaikki sukeltavat Alfredilla.
Video sukelluksesta alfredille
Ensimmäisenä [...]

» Lue koko uutinen

Päivä museoissa ja matkalle eteenpäin

7.7.2020

Kovat tuulet antoivat mahdollisuuden viettää tehokas kulttuuripäivä Hangossa. Tässä tuli avuksi Hankolainen ystävämme Aleksander Ischenko, joka lupautui kierrättämään retkuetta Hangon nähtävyyksillä.
Aleksanderin historian tuntemus antoi uutta tietoa eri kohteista ja tapahtumista.
Hangon kierroksen jälkeen Aleksanderin pikkubussi vei koko porukan mukavasti Rintamamuseolle.
Siellä päästiin perehtymään Hangon vaiheisiin Neuvostoliiton miehitysajan molemmin puolin.

Sieltä löytyi myös erilaisten merimiinojen kokoelma ja Hangon [...]

» Lue koko uutinen

Leirikaravaani pysähtyi Hankoon

7.7.2020

Leiri käynnistyi toiveikkaissa merkeissä, mutta kelien valtias ei ollut armollinen ja kova tuuli nosti isohkon aallokon joka ei sukelluspiireissä ole kovin toivottavaa. Tämän johdosta alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen ei Hangon läntisen ylittämistä koettu järkeväksi.
Matkan brutaali keskeytyminen sai viikoksi mukaan lähteneen kaksikon uusiin ajatuksiin ja he päätyivät palaamaan sivistyksen pariin jo Hangosta, eikä vasta Maarianhaminasta.

Muut retkuelaiset päätyivät [...]

» Lue koko uutinen

MAS tutkimusleiri päättyi ja Ahvenanmaan leiri alkoi

5.7.2020

Maija yöpyi vielä lauantain Porkkala Marinissa ja järjesteli leiriläisten vaihtoa. Tutkimusleiri oli kaikkinensa onnistunut ja väkeä riitti myös Maijalla.
Sunnuntai avautui tyynenä pienen tihkuttelun saattelemana ja tutkimusleirin väki keräili tavaroitaan ja poistui pikku hiljaa omiin suuntiinsa.
Aamupäivän aikana Ahvenanmaan leiriläiset kerääntyivät Maijan kupeeseen ja lastailivat kamat veneeseen. Vähän puolen päivän jälkeen 9 sukeltajan leiri suuntasi kohti Hankoa [...]

» Lue koko uutinen

Yle uutinen MAS:n leiriltä

3.7.2020

Yle lähetti parhaillaan käynnissä olevasta MAS:n leiriltä haastattelun, joka on nähtävissä Yle Areenalta: https://yle.fi/uutiset/3-11428208
Sukeltajat ry:n puheenjohtaja Panu pääsi myös mukaan kuvaan.

» Lue koko uutinen

MASin tutkimusleiri käynnistyi

29.6.2020

Maija saapui sunnuntaina illan suussa Stora Träskön leirille ja maanantaina aloitettiin sukellustoiminta eri kohteilla Maijan, Dekon, Stellan, Vuoksen ja muutaman pienemmän tukialuksen voimin. Tavoitteena saada dendronäytteitä ja Uwiksella tarkkoja kohdennustietoja eri hylyistä ja niiden osista. Leiri jatkuu aina sunnuntaihin, jolloin Maija suuntaa kohti Ahvenanmaata. Lisää uutisia tältä kanavalta.

» Lue koko uutinen

Kesäkuun leirit

2.6.2020

Helaleiri supistui viikonlopun mittaiseksi, mutta sääolosuhteet olivat ihanteelliset. Lauantaina veteen astuessa ei ollut aallokkoa lainkaan ja sunnuntainakin melko vähäistä siipiratashylky Dianalla. Yksi vieraistamme kuvasi lauantain sukellusta tähän klippiin.
Kesäkuun leirit sijoittuvat loppukuuhun. Juhannuksena Maija lähtee merelle, jos säät ovat suotuisat. Kovaa tuulta vastaan ei ole mukava lähteä taistelemaan. Kuun viimeisenä viikonloppuna osallistutaan MAS:n tutkimusleirille. Molemmista tapahtumista [...]

» Lue koko uutinen

Suru-uutinen

22.5.2020

In memoriam Päivi Vaheri.
https://sukeltajat.fi/paivi/main.htm
Kerhon pitkäaikainen ja aktiivinen jäsen on poissa joukostamme.
Otamme syvästi osaa läheisten ja omaisten suruun.

» Lue koko uutinen

Hela retki tulossa

9.5.2020

Maijaan on saatu vettä tankkeihin, joten käsienpesu (ja saunominen) onnistuu ja desinfiointiainetta löytyy myös käytettäväksi. Näin ollen kauden ensimmäinen pidempi retki alkaa helatorstaina 21.5.2020 klo 9:00 ja suuntautuu Helsingistä itään. Paluu on sunnuntaina 24.5.2020. Reissuun otetaan kipparin lisäksi 7 tervettä sukeltajaa. Ilmoittaudu Hannulle viimeistään maanantaina 21.5.2020.
Sukeltajat järjestää satunnaisesti sukellusretkiä ja ajantasaista tietoa suunnitelluista retkistä löytyy [...]

» Lue koko uutinen