Uutiset / News

Kevätkokous huhtikuussa pe 20.4.

14.3.2018

Sukeltajat ry:n kevätkokous on perjantaina 20.4.2018 klo 18:00, osoitteessa Sahaajankatu 20-22, Helsinki.
Sääntömääräisten asioiden lisäksi keskustellaan kauden tapahtumista, leireistä jne. Nyt on sinullakin mahdollisuus vaikuttaa kesän tapahtumiin.
Tervetuloa!

» Lue koko uutinen

Kysely va-maisemasta sukeltajille

19.2.2018

Hylkysukellusseminaarissa Museovirasto kertoi sukeltajille suunnatusta kyselystä, jolla kartoitetaan sukeltajien kokemuksia ja merkityksiä vedenalaisesta maisemasta. Kysely toteutetaan osana EU-rahoitteista BalticRIM -hanketta, jonka päämääränä on kartoittaa ja luoda hyviä käytäntöjä merellisen ja vedenalaisen kulttuuriperinnön huomioonottamiseksi merialuesuunnittelussa Itämeren alueella. Kyselyyn voi vastata Sukeltajaliiton sivuilla. (Jälleen kerran linkki on sanassa Kysely, mutta saat sen näkyviin, kun klikkaat “Lue koko [...]

» Lue koko uutinen

Sukeltajat Vene-messuilla

11.2.2018

Vene-messut pääsivät vauhtiin ja Sukeltajat parveilivat sen osastoilla. Toiset kiersivät Uuden Aallon vasta-ja toiset myötäpäivään, mutta päivän pääanti oli Hylkysukellusseminaari.
Seminaarissa Merimuoseo aloitti kertomalla monesta eri projekteistaan niin Itämerellä kuin Saimaalla. Yksi mieleenpainuvimmista oli hylkypuistojen kehittäminen. Tässä yhteydessä mainittiin GA:n lisäksi Keulis, Garpen ja Hauensuolen hylyt. Niihin tullaan ilmeisesti laittamaan opastauluja ja köysireittejä.
Saimaasta, sen historiasta, erityispiirteistä [...]

» Lue koko uutinen

Hylkysukellusseminaarin ohjelma

24.1.2018

Hylkysukellusseminaari pidetään Vene-messujen yhteydessä lauantaina 10.2.2018 klo 11-17. Seminaarin aikataulu on nyt julkaistu. (Sanassa aikataulu on linkki, mutta se tulee näkyviin vasta, kun klikkaat “lue koko uutinen”.)
Nähdään semmassa!

» Lue koko uutinen

Jäsenmaksujen aika

23.1.2018

Jäsenille on lähtenyt sähköpostitse tiedot jäsenmaksuista. Hoidathan sen kuntoon tammikuun aikana, kiitos! Samoin, jos osoitetietosi ovat muuttuneet lähiaikoina, jäsensihteeri mielellään päivittäisi uudet tietosi rekisteriimme.

» Lue koko uutinen

Vene-messut ja Hylkysukellus-seminaari

19.12.2017

Vene Båt 2018 messut ovat Messukeskuksessa 9.2.-18.2.2018. Jos haluat saada ryhmälipun messuille, ota yhteyttä Panuun ennen vuodenvaihdetta. Ryhmälipulla pääsee huomattavasti edullisemmin kuin ovelta ostettuna ja ryhmälippua voi käyttää milloin vain viikon aikana.
Messujen yhteydessä järjestetään lauantaina 10.2.2018 klo 11-17 jälleen suuren suosion saanut Hylkysukellus-seminaari. Tarkempi aikataulu on vielä julkaisematta, mutta mielenkiintoisia aiheita riittää. Hylkysukellus-seminaari on ilmainen, [...]

» Lue koko uutinen

Muistathan läheisiä lämpimästi

8.12.2017

Muistathan ystäviäsi ja läheisiäsi jouluna pehmeällä paketilla? Vielä ehdit tilata Ullmaxin uutuuksia tai tarjoustuotteita ruudun yläreunassa olevan linkin kautta. Jos teet tilauksen 13.12.2017 mennessä, saat ne ilman toimituskuluja ja ne ehtivät kotiisi ennen joulupukin tuloa. Samalla myös tuet Sukeltajat ry:tä lämpimästi.

» Lue koko uutinen

Suomen 100-vuotispäivää juhlittiin sukeltaen ja veneillen

7.12.2017

Kymmenen innokasta sukeltajaa kokoontui jo aamupäivällä M/S Maijalle ja keula käännettin kohti Tiilihylkyä. Merenkäynti oli kuitenkin sen verran kuoppaista, että päädyttiin Bändarnin itäpuolelle pitämään suojaa. Sukelsimme kahdessa kolmen hengen porukassa ja ensimmäinen veteenmeno olikin tahattomasti kompastellen ja polviltaan pää-edellä molskahdus veteen. Siinä olikin koominen alku kyseisen sukeltajan 500. juhlasukellukseen!
Sukellukset olivat lyhyydessään muistorikkaita, joten ehdimme hyvissä [...]

» Lue koko uutinen

Itsenäisyyspäivä merellä

4.12.2017

Vahvistetaan, että ylihuomenna pääsee viettämään Itsenäisyyspäivää merelle:
klo 10:00 Maija lähtee Herttoniemestä sukelluskohteelle
klo 15:00 Maija piipahtaa Kaivopuistossa Cafe Carusellin laiturissa
klo 16:00 seurataan kunnialaukauksia
Olemme Harmajan suojassa seuraamassa Kuivasaaren Järeä tykin laukauksia.
Paluu Kaivopuiston kautta Herttoniemeen hyvällä juhlatuulella. Sukelluksesta hinnaston mukainen hinta ja muilta matkustajilta veloitetaan 10 e/hlö. Iloista itsenäisyyspäivää kaikille sukeltajille!

» Lue koko uutinen

Hylkysukellus-seminaariin ilmoittautuminen alkaa torstaina

4.12.2017

Helmikuun Vene 2018 messuilla järjestetään jälleen Hylkysukellus-seminaari lauantaina 10.2.2018. Seminaari on ollut tähän asti maksuton, mutta suuren kysynnän vuoksi sinne on pitänyt ilmoittautua ja lunastaa sisäänpääsylippu etukäteen. Tietoa on tihkunut, että tulevana torstaina aukeaa ilmoittautuminen seminaariin:
https://www.facebook.com/hylkysukellus/posts/1924636624214918

» Lue koko uutinen